Zoekt u ruimte voor een vergadering, workshop, activiteit, feest of iets anders?

Buurtmeester bindt en verbindt mensen in de samenleving

Wij willen graag een buurtmeester. Dat gaat zeker lukken als wij voor de landelijke actie Kroonappels - een initiatief van het Oranjefonds - worden geselecteerd. We zijn inmiddels een ronde verder, maar we zijn er nog niet. Het publiek heeft gestemd. Nu is het aan de winnende organisaties en een vakjury. Op 18 april zijn de winnaars bekend. De winnaars krijgen een geldbedrag van EUR 50.000 en een appeltje van Oranje uit handen van de Koning en Koningin.

Met een buurtmeester kunnen wij bewoners in de samenleving binden en met elkaar verbinden. Een buurtmeester is een aanspreekpunt en betrekt en ondersteunt bewoners bij het leven en samenleven in de directe leefomgeving. Buurtmeesters leggen sociale contacten en spreekt de taal van de bewoners en de taal van organisaties. Dat zorgt voor korte lijnen zodat problemen snel opgelost worden. Het werk draagt bij aan een beter leefbare samenleving. De buurtmeesters ondersteunt en beantwoord vragen. Ook met klachten, wensen en idee├źn kunt u bij de buurtmeester terecht.

Er vindt ontmoeting plaats en sociale integratie van individuen en groepen. Zowel op sportief, cultureel en maatschappelijk worden bewoners en vrijwilligers geactiveerd en gemobiliseerd om samen taken en activiteiten uit te voeren.

De sociale samenhang in de omgeving versterkt zich en de wisselwerking tussen personen en hun sociale omgeving wordt verbeterd. Zo kunnen buurtbewoners die moeten re-integreren een opstap maken en de afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen. Buurtbewoners met een beperking worden verbonden aan een begeleider en voeren taken uit binnen de MFA. Ook geeft de MFA de mogelijkheid om nieuwe initiatieven te ontwikkelen en uit te voeren.

Omkijken naar elkaar
De MFA is er voor jong en oud. Wij brengen alle facetten samen. De MFA is een ontmoetingscentrum en geeft ruimte aan onder andere toneel, dorpshuis, muziek en zang verenigingen, jongerenwerk, sportverenigingen maar ook aan de buurtmeester. Wij hebben alles in huis waar de samenleving om draait. Het binden en verbinden van personen moet een groter geheel worden binnen onze samenleving. We moeten omkijken naar elkaar! Met de aandacht die wij krijgen, kan het een groter gevolg krijgen wat goed is voor de maatschappij.